Luk

Luk
Luk

Luk

L 56 Forslag til lov om ændring af lov om luftfart.

Af: Trafikminister Kaj Ikast (KF)
Samling: 1992-93
Status: Stadfæstet
Beh sammen med L 57.

Efter 1.beh henvist til Trafikudvalget (TRU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven liberaliserer bestemmelserne om registrering af luftfartøjer og om tilladelse til luftfartsvirksomhed.

Loven medfører endvidere en opstramning og præcisering af bestemmelserne om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed.

Loven indeholder endelig nogle ændringer, der medfører tydeliggørelse og ajourføring af enkelte af luftfartslovens bestemmelser i lyset af udviklingen på luftfartsområdet og på andre områder inden for lovgivningen.

Lovforslaget havde ifølge bemærkningerne til formål at tilpasse bestemmelserne om registrering af luftfartøjer og om tilladelse til luftfartsvirksomhed til de tre EF-forordninger på luftfartsområdet, der er vedtaget af EF i juli 1992. Den såkaldte 3. liberaliseringspakke for luftfarten i EF består af forordningerne 92/2407/EØF om udstedelse af licenser til luftfartsselskaber, 92/2408/EØF om EF-luftfartsselskabers adgang til luftruter inden for Fællesskabet og 92/2409/EØF om billetpriser og rater inden for luftfart.

De øvrige ændringer var dels begrundet i ønsket om at tilpasse loven til udviklingen på luftfartsområdet, dels et ønske om at tydeliggøre visse af lovens bestemmelser.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 136 stemmer (S, KF, V, SF, FP, CD, RV, KRF og Hans Erenbjerg (UP)).
Partiernes ordførere
Jens Kristian Hansen (S), Svend Heiselberg (V), Viggo Fischer (KF), Tommy Dinesen (SF), Ernst B. Schmidt (FP), Sonja Albrink (CD) og Inger Stilling Pedersen (KrF)