Luk

Luk
Luk

Luk

L 22 Forslag til lov om ændring af lov om kommuners og amtskommuners deltagelse i erhvervsudviklingsaktiviteter og om ophævelse af lov om kommunal og amtskommunal støtte til forskerparker.

Af: Industriminister Jan Trøjborg (S)
Samling: 1993-94 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Beh sammen med L 17 og L 18.

Efter 1. beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven giver industriministeren adgang til i særlige tilfælde at dispensere fra de sædvanlige bestemmelser vedrørende direkte finansiel støtte til erhvervsvirksomheder. Endvidere overføres hjemmel for støtte til forskerparker til loven.

Ifølge industriministerens skriftlige fremsættelse skulle lovforslaget, der indeholdt to elementer, ses på baggrund af regeringens bestræbelser på at fremme samarbejdet mellem den offentlige og den private sektor.

For det første fandt regeringen det hensigtsmæssigt, at der blev indføjet en dispensationsbestemmelse i lov nr. 383 om kommuners og amtskommuners deltagelse i erhvervsudviklingsaktiviteter, så kommuner og amtskommuner i visse situationer kunne give støtte til enkeltvirksomheder.

For det andet fandt regeringen det praktisk, at kommunal støtte til forskerparker kunne gives efter de regler, der gælder i lov nr. 383 om kommuners og amtskommuners deltagelse i erhvervsudviklingsaktiviteter.

Lovforslaget vedtaget med 71 stemmer (S, SF, CD, RV og KRF) mod 50 (KF, V og FP).
Partiernes ordførere
Ole Vagn Christensen (S), Pia Larsen (V), Pernille Sams (KF), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Poul Nødgaard (FP), Addi Andersen (CD), Lone Dybkjær (RV) og Merethe Due Jensen (KrF)