Luk

Luk
Luk

Luk

L 42 Forslag til lov om ændring af lov om veterinærvæsenet samt om udøvelse af dyrlægegerning.

Af: Landbrugsminister Bjørn Rømer Westh (S)
Samling: 1993-94 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Landbrugs- og Fiskeriudvalget (LFU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven medfører, at dyrlæger som hovedregel ikke må udlevere eller ordinere receptpligtige lægemidler til efterbehandlng af voksent kvæg. Såfremt der er indgået en sundhedsrådgivningsaftale for en besætning af voksent kvæg, vil der kunne ske udlevering af receptpligtige lægemidler til landmandens egen efterbehandling af det enkelte syge dyr.

For besætninger af kalve indtil 1 år og svinebesætninger bestemmes det, at dyrlægen må udlevere eller ordinere receptpligtige lægemidler til behandling af dyr i besætningen, som må forventes at blive angrebet af sygdom, som dyrlægen allerede har diagnosticeret hos andre dyr i besætningen, hvis besætningen er omfattet af en sundhedsrådgivningsaftale.

For fjerkræbesætninger undergivet offentlig sundhedskontrol foreslås det, at dyrlægen kan ordinere receptpligtige lægemidler til behandling af dyr, der må forventes at blive angrebet af en sygdom, som dyrlægen allerede har diagnosticeret i besætningen.

For besætninger af andre dyr omfattet af en sundhedsrådgivningsaftale foreslås det, at landbrugsministeren kan fastsætte tilsvarende regler om anvendelse af receptpligtige lægemidler.

Ifølge lovforslagets bemærkninger tilsigtede lovforslaget at ændre og præcisere reglerne for dyrlægers adgang til at udlevere eller ordinere receptpligtige lægemidler til besætningsejerens egen anvendelse i husdyrbesætningen.

Lovforslaget vedtaget med 111 stemmer (S, KF, V, SF, CD, RV, KRF og Bente Juncker (UP)) mod 6 (FP).
Partiernes ordførere
Eva Birgitte Fatum (S), Peter Hansen-Nord (V), Pernille Sams (KF), Birthe Hansen (SF), Niels Højland (FP), Mario See (CD), Hans Larsen-Ledet (RV) og Henning Lysholm (KrF)