Luk

Luk
Luk

Luk

B 112 Forslag til folketingsbeslutning om liberalisering af adoptionslovgivningen.

Samling: 1995-96
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Retsudvalget (REU).

Beslutningsforslaget pålagde regeringen inden udgangen af 1996 at fremsætte de nødvendige lovforslag m.v. med henblik på at liberalisere adoptionslovgivningen. Der blev særlig lagt vægt på at smidiggøre reglerne om aldersforskel samt reglerne vedrørende antallet af børn, der kan adopteres af samme familie. Hertil kom en styrkelse af adoptivforældrenes indflydelse i forbindelse med godkendelse af adoptivbarn.

I forbindelse med behandlingen af lovforslag om kunstig befrugtning (lovforslag nr. L 200) havde der vist sig bred enighed om, at der var behov for en lempelse af adoptionslovgivningen.

Forslagsstillerne fandt lovgivningen tilfældig og bureaukratisk, ligesom Danmark stiller langt flere krav til adoptivforældrene end andre lande.

Forslagsstillerne henviste til, at en række foreninger med tilknytning til området anbefaler en liberalisering, og til publikationen »Adoption i Danmark - oplæg til reform«, som er udgivet af Landsforeningen Adoption og Samfund.
Partiernes ordførere
Lissa Mathiasen (S), Inge Dahl-Sørensen (V), Bendt Bendtsen (KF), Margrete Auken (SF), Bjørn Elmquist (RV), Jan Køpke Christensen (FP), Bruno Jerup (EL), Tom Behnke (FP) og Pia Kjærsgaard (DF)