Luk

Luk
Luk

Luk

L 211 Forslag til lov om ændring af dobbeltbeskatningsoverenskomst mellem Kongeriget Danmark og Det Schweiziske Forbund.

Af: Skatteminister Carsten Koch ()
Samling: 1996-97
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven bemyndiger regeringen til at tiltræde en protokol om ændring af den dansk-schweiziske dobbeltbeskatningsoverenskomst fra 1973. Denne overenskomst bygger på den såkaldte exemptionsmetode. Herved forstås, at hvis eksempelvis en person med bopæl i Danmark modtager en indkomst fra Schweiz og Schweiz i henhold til overenskomsten kan beskatte denne indkomst, skal Danmark indrømme et fradrag i den pågældende persons skat svarende til den del af skatten, der forholdsmæssigt svarer til den indkomst, der kan beskattes i Schweiz.

Hovedformålet med at genforhandle dobbeltbeskatningsoverenskomsten med Schweiz var et forsøg fra dansk side på at ændre exemptionsmetoden som generel lempelsesmetode.

Exemptionsprincippet rummede en række latente muligheder for misbrug. Danmark accepterede ikke længere exemption som generel lempelsesmetode ved indgåelse af nye dobbeltbeskatningsoverenskomster, og Danmark søgte systematisk at genforhandle eksisterende dobbeltbeskatningsoverenskomster, der byggede på denne metode.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 121 stemmer.
Partiernes ordførere
Lis Greibe (S), Svend Aage Jensby (V), Gitte Seeberg (KF), Jes Lunde (SF), Elisabeth Arnold (RV), Kim Behnke (FP), Sonja Albrink (CD), Frank Aaen (EL) og Poul Nødgaard (DF)