Luk

Luk
Luk

Luk

L 105 Forslag til lov om forsikringsmæglervirksomhed.

Af: Økonomiminister Marianne Jelved (RV)
Samling: 1998-99
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indfører regler for udøvelsen af virksomhed som forsikringsmægler. Loven fastsætter, hvilke krav der stilles for at kunne udøve virksomhed som forsikringsmægler, herunder uddannelse, faglig kompetence og krav til kapital og uafhængighed samt regler om offentligt tilsyn og indberetningspligter.

Ifølge bemærkningerne byggede lovforslaget på en rapport fra en af økonomiministeren nedsat arbejdsgruppe om forsikringsmæglervirksomhed. Baggrunden for nedsættelsen af arbejdsgruppen var ifølge bemærkningerne gennemførelsen af det indre marked og den deraf følgende stigende tendens hos forbrugerne til at tegne forsikringer i udlandet. Variationen i udbud og forsikringsvilkår på det europæiske marked havde medført et stadig stigende behov for rådgivning fra forsikringsmæglere, og på baggrund heraf fandt man, at lovregulering var påkrævet.

Lovforslaget vedtaget med 101 stemmer (S, V, KF, SF, DF, CD, RV, FP og KRF) mod 4 (Kristian Jensen (V) og EL).
Partiernes ordførere
Claus Larsen-Jensen (S), Pia Larsen (V), Bendt Bendtsen (KF), Christine Antorini (SF), Egil Møller (DF), Henrik Svane (RV), Frank Aaen (EL), Ole M. Nielsen (KrF) og Kirsten Jacobsen (FP)