Luk

Luk
Luk

Luk

L 163 Forslag til lov om ændring af teaterloven.

(Det Storkøbenhavnske Teaterfællesskab).

Af: Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (RV)
Samling: 1998-99
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Kulturudvalget (KUU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Med loven formaliseres Det Storkøbenhavnske Teaterfællesskab som en selvejende institution, og styrelsens kompetence præciseres og udvides. Fremover skal staten og de amtskommunale tilskudsydere - fra 1. juli 2000 Hovedstadens Udviklingsråd - fastsætte den samlede økonomiske ramme for Det Storkøbenhavnske Teaterfællesskab, mens styrelsen træffer beslutning om, hvilke teatre der skal indgå i ordningen, og med hvilke tilskud. Der afsættes endvidere inden for tilskudsrammen særlige midler til udvikling og nytænkning inden for teaterkunsten samt til kapitalindskud. Fra 1. juli 2000 varetages styrelsens opgaver af Hovedstadens Udviklingsråd.

Det fremgik af bemærkningerne til lovforslaget, at formålet var at sikre opretholdelsen af Det Storkøbenhavnske Teaterfællesskab som en selvejende institution. På baggrund af en rapport om fordele og ulemper ved den eksisterende ordning indeholdt lovforslaget en afklaring med hensyn til beslutningsmekanismer og en klarere ansvarsfordeling mellem styrelse, tilskudsydere og teatre.

De særlige midler til udvikling og nytænkning samt til kapitaltilskud kunne sikre, at et teater, der påtog sig en særlig risikabel teaterpolitisk satsning, ikke skulle komme i klemme, og samtidig give mulighed for at yde støtte til nyoptagne teatre til etablering af egenkapital.

Lovforslaget fik sin endelige udformning gennem vedtagelse af nogle ændringsforslag fra kulturministeren, bl.a. vedrørende Hovedstadens Udviklingsråd, der blev oprettet ved lovforslag nr. L 206. Der henvises til omtalen under dette lovforslag.

Lovforslaget vedtaget med 95 stemmer (S, V, KF, SF, CD, RV, EL og KRF) mod 11 (DF og FP).
Partiernes ordførere
Søren Hansen (S), Ester Larsen (V), Brian Mikkelsen (KF), Margrete Auken (SF), Aase D. Madsen (DF), Henrik Svane (RV), Ebbe Kalnæs (CD), Søren Søndergaard (EL), Tove Videbæk (KrF) og Kim Behnke (FP)