Luk

Luk
Luk

Luk

L 69 Forslag til lov om ændring af lov om dansk indfødsret, lov om offentlig auktion ved auktionsledere og lov om vagtvirksomhed.

(Ratifikation af Europarådskonventionen af 6. november 1997 om statsborgerret og ophævelse af krav om dansk indfødsret m.v.).

Af: Justitsminister Frank Jensen (S)
Samling: 1998-99
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Indfødsretsudvalget (IFU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven ændrer indfødsretsloven på en række punkter. Bl.a. indebærer loven, at et barn erhverver dansk indfødsret ved fødslen, hvis blot én af forældrene er dansk statsborger, uanset om forældrene er gift.

Herudover indebærer loven, at kravet om dansk indfødsret i forbindelse med beskikkelse som auktionsleder og autorisation til udøvelse af vagtvirksomhed ophæves.

Lovforslaget havde bl.a. til formål at gennemføre Europarådskonventionen af 6. november 1997 om statsborgerret i dansk ret.

Ud over de forslag til ændring af indfødsretsloven, som blev fremsat med henblik på en ratifikation af Europarådskonventionen, indeholdt lovforslaget forslag til ændringer i indfødsretsloven, som havde til formål at modernisere og præcisere de gældende regler.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 117 stemmer.
Partiernes ordførere
Lars Kramer Mikkelsen (S), Svend Aage Jensby (V), Jens Heimburger (KF), Pernille Frahm (SF), Inge Refshauge (DF), Arne Melchior (CD), Mogens Nørgård (KrF) og Tom Behnke (FP)