Luk

Luk
Luk

Luk

L 168 Forslag til lov om ændring af pensionsbeskatningsloven.

(Kapitalpension for personer med varigt nedsat funktionsevne samt sygdomsramte m.v.).

Af: Skatteminister Ole Stavad (S)
Samling: 1999-00
Status: Stadfæstet
Titel ændret 11/4 2000 fra: Forslag til lov om ændring af pensionsbeskatningsloven. (Kapitalpension for invalide og sygdomsramte m.v.).

Efter 1.beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven udvider reglerne for, hvornår en kapitalpension kan udbetales med 40 pct.s afgift (mod som udgangspunkt 60 pct.), idet der gives mulighed for, at personer, som lider af en livstruende sygdom, kun skal betale en afgift på 40 pct., når de ophæver kapitalpensionen eller får udbetalt supplerende engangsydelse fra en pensionskasse på grund af sygdommen. Hvis kapitalpensionen er oprettet før en invaliditets indtræden, skal afgiftssatsen ligeledes kun være 40 pct., selv om der er indbetalt til ordningen efter invaliditetens indtræden.

Endvidere indføres der mulighed for at tegne invalidesumforsikring i forbindelse med ratepensionsordninger på samme måde, som det er muligt at tegne invalideforsikring i forbindelse med kapitalpensionsordninger.

Det fremgik af den skriftlige fremsættelse, at ændringerne vedrørende kapitalpension var foranlediget af en fremført kritik af de gældende regler, og at regeringen desuden ønskede at forøge interessen for at oprette ratepensionsordninger.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 104 stemmer.
Partiernes ordførere
Hugo Sørensen (S), Mariann Fischer Boel (V), Klaus Kjær (DF), Flemming Hansen (KF), Ole Sohn (SF), Morten Helveg Petersen (RV), Keld Albrechtsen (EL) og Flemming Kofod-Svendsen (KrF)