Luk

Luk
Luk

Luk

L 42 Forslag til lov om ændring af lov om afgift af naturgas og bygas og lov om afgift af stenkul, brunkul og koks m.v.

(Forlængelse af den midlertidige lempelse for gasbaseret decentral kraftvarme og justering af reglerne for afgift af affaldsvarme).

Af: Skatteminister Ole Stavad (S)
Samling: 1999-00
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Med loven forlænges den midlertidige lempelse af reglerne for beregning af naturgasafgiften for gasbaseret decentral kraftvarme indtil videre.

Det fremgik af lovforslagets bemærkninger, at lempelsen ikke var teknisk optimal og ikke nødvendigvis ville passe ind i et mere sammenhængende afgiftssystem på kraftvarmeområdet. Regeringen arbejdede fortsat på at fremsætte forslag om et sådant system, og lempelsen ville blive ophævet, når dette system indføres.

Herudover indebar lovforslaget en justering af reglerne for afgift af varme produceret ved affaldsforbrænding. Ændringen skulle sikre, at produktionen af elektricitet på grundlag af affaldsvarme blev friholdt for afgift af affaldsvarme.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 103 stemmer.
Partiernes ordførere
Erik Mortensen (S), Svend Aage Jensby (V), Klaus Kjær (DF), Kaj Ikast (KF), Aage Frandsen (SF), Dorit Myltoft (RV), Frank Aaen (EL), Flemming Kofod-Svendsen (KrF) og Kim Behnke (FRI)