Luk

Luk
Luk

Luk

B 197 Forslag til folketingsbeslutning om anvendelse af tropisk træ.

Af: Margrete Auken (SF), Jørn Jespersen (SF), Jes Lunde (SF) og Anni Svanholt (SF)
Samling: 2000-01
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Efter 1.beh henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU).

Folketingsbeslutningen opfordrer regeringen til at ændre den offentlige indkøbspolitik, således at det sikres, at det træ fra tropiske skove, som offentlige og halvoffentlige institutioner fremover køber, er lovligt og bæredygtigt produceret, samt til at anerkende det internationale miljømærke FSC (Forest Stewardship Council) som garant for, at træ med dette mærke er lovligt og bæredygtigt produceret.

Det fremgik af bemærkningerne til beslutningsforslaget, at tropeskovene var under stærkt pres. Beslutningsforslaget ville efter forslagsstillernes opfattelse være en opmuntring til tømmerproducenter og - leverandører, der fulgte landenes love, og ville ligeledes betyde, at ansvarlige tømmerproducenter og -leverandører ikke blev underbudt af producenter og leverandører, der drev ulovlig og uforsvarlig tømmerhugst.

Beslutningsforslaget vedtaget med 69 stemmer (S, KF, SF, CD, RV, EL, KRF og Frank Dahlgaard (UP)) mod 2 (Mogens Andreasen (UP) og Kim Behnke (UP)); 33 (V og DF) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Helen Beim (S), Helga Moos (V), Henriette Kjær (KF), Jørn Jespersen (SF), Vibeke Peschardt (RV), Svend Aage Fauerholdt (DF), Ebbe Kalnæs (CD), Søren Kolstrup (EL) og Ole M. Nielsen (KrF)