Luk

Luk
Luk

Luk

L 38 Forslag til lov om ændring af afskrivningsloven og ejendomsavancebeskatningsloven.

(Kunstnerisk udsmykning i forbindelse med opførelse, ombygning og tilbygning til erhvervsmæssigt benyttede ejendomme).

Af: Skatteminister Ole Stavad (S)
Samling: 2000-01
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven indfører afskrivningsadgang for udgifter til kunstnerisk udsmykning i forbindelse med opførelse, ombygning og tilbygning af bygninger, der udelukkende anvendes erhvervsmæssigt.

Det fremgik af lovforslagets bemærkninger, at forslaget var en udmøntning af forslag til vedtagelse nr. V 51, som blev vedtaget af SF, CD, V, KF og regeringen under Folketingets behandling den 23. marts 1999 af forespørgsel nr. F 33 til kulturministeren om Betænkning om Billedkunst og forslag om en egentlig billedkunstlov. Det fremgik, jf. omtalen i Årbog & Registre 1998-99 side 306-307, endvidere, at den foreslåede afskrivningsordning afveg fra det eksisterende afskrivningssystem på to punkter. Fravigelsen var begrundet i et ønske om at støtte kunstnere og skulle ikke ses som en generel fravigelse af grundprincippet.

Skatteministeren stillede under lovforslagets behandling ændringsforslag om at udskyde det i lovforslaget foreslåede seneste tidspunkt for afholdelse af udgiften til kunstnerisk udsmykning.

Lovforslaget vedtaget med 105 stemmer (S, V, KF, SF, DF, CD, RV, KRF, FRI, Mogens Andreasen (UP) og Frank Dahlgaard (UP)) mod 3 (EL).
Partiernes ordførere
Jens Peter Vernersen (S), Kim Andersen (V), Eva Bente Møller (KF), Aage Frandsen (SF), Vibeke Peschardt (RV), Klaus Kjær (DF), Frank Aaen (EL), Flemming Kofod-Svendsen (KrF) og Kim Behnke (FRI)