Luk

Luk
Luk

Luk

L 87 Forslag til lov om ændring af lov om sundhedsvæsenets centralstyrelse m.v. med flere love og om ophævelse af lov om et forebyggelsespolitisk råd og et tobaksskaderåd.

(Oprettelse af et nationalt råd for folkesundhed samt styrkelse af Sundhedsstyrelsens opgaver vedrørende kvalitetsudvikling, evaluering m.v. inden for sundhedsvæsenet).

Af: Sundhedsminister Sonja Mikkelsen (S)
Samling: 2000-01
Status: Stadfæstet
Titel ændret 7/12 2000 fra: Forslag til lov om ændring af lov om sundhedsvæsenets centralstyrelse m.v. og lov om sygehusvæsenet m.m. (Oprettelse af et nationalt råd for folkesundhed samt styrkelse af Sundhedsstyrelsens opgaver vedrørende kvalitetsudvikling, evaluering m.v. inden for sundhedsvæsenet).

Efter 1.beh henvist til Sundhedsudvalget (SUU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

3.beh afbrudt og forsl henvist til Sundhedsudvalget (SUU).

Med loven oprettes et uafhængigt, sagkyndigt nationalt råd for folkesundhed, som skal bidrage til at forbedre folkesundheden for hele befolkningen. Rådets opgave er at rådgive sundhedsministeren på folkesundhedsområdet.

Samtidig nedlægges Forebyggelsespolitisk Råd, Tobaksskaderådet og Alkoholpolitisk Kontaktudvalg, og størstedelen af de centrale sundhedsmyndigheders sundhedsfremmende og forebyggende opgaver samles i et nyt forebyggelsescenter i Sundhedsstyrelsen.

Loven medfører endvidere, at Sundhedsstyrelsen fremover iværksætter evalueringer af det offentlige sundhedsvæsen, herunder af sygehusenes drift.

Formålet med lovforslaget var at styrke sundhedsvæsenets indsats vedrørende sundhedsfremme, forebyggelse, kvalitetssikring og effektiv ressourceanvendelse. Dette skulle dels ske ved en styrkelse af Sundhedsministeriets indsats på folkesundhedsområdet, dels ved en styrkelse af Sundhedsstyrelsens opgaver vedrørende evaluering af det offentlige sundhedsvæsens virksomhed.

Lovforslaget vedtaget med 60 stemmer (S, SF, CD, RV og EL) mod 47 (V, KF, DF, KRF, FRI og Mogens Andreasen (UP)).
Partiernes ordførere
Sandy Brinck (S), Preben Rudiengaard (V), Pia Christmas-Møller (KF), Anni Svanholt (SF), Lone Saaby (RV), Birthe Skaarup (DF), Annie Lunde Hansen (CD), Tove Videbæk (KrF) og Frank Aaen (EL)