Luk

Luk
Luk

Luk

B 62 Forslag til folketingsbeslutning om bedre dyrevelfærd.

Samling: 2001-02 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Retsudvalget (REU).

Beslutningsforslaget opfordrede bl.a. regeringen til at stille forslag om forbedrede EU-bestemmelser for arealpladsen i svineproduktionen, om skærpede krav til slagtekyllingeproduktionen i hele EU, om EU-minimumsbestemmelser for burstørrelsen ved pelsdyrproduktion, om transport af dyr, om forholdene for dyrene i zoologiske haver, om dyreforsøg og om hold af forskellige dyrearter.

Det fremgik af bemærkningerne, at formålet med beslutningsforslaget var at følge op på den tidligere SR-regerings initiativer til forbedringer for dyrevelfærden.

Det var forslagsstillernes opfattelse, at vedtagelse af nye bestemmelser om omfattende forbedringer af dyrevelfærden burde gennemføres som fælles EU-bestemmelser.

Derfor burde regeringen op til og under det danske EU-formandskab fremsætte forslag til eller støtte forslag fra Europa-Kommissionen om dyrevelfærd.
Partiernes ordførere
Karsten Nonbo (V), Frank Jensen (S), Christian H. Hansen (DF), Helge Adam Møller (KF), Margrete Auken (SF), Elisabeth Arnold (RV), Line Barfod (EL) og Ole M. Nielsen (KrF)