Luk

Luk
Luk

Luk

B 124 Forslag til folketingsbeslutning om genindførelse af strukturordningen under EU's landdistriktsprogram for små og mellemstore virksomheder.

Samling: 2002-03
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (FLF).

Beslutningsforslaget opfordrede regeringen til at genindføre strukturprojektordningen under EU's landdistriktsprogram med henblik på, at små og mellemstore virksomheder igen kunne opnå tilsagn om tilskud til investering i projekter til udvikling af fødevaresikkerhed, hygiejne, økologi og arbejdsmiljø m.m.

Udvalget afgav en beretning over forslaget. Et flertal i udvalget (S, DF, SF, RV, EL og KRF) tilkendegav bl.a., at flertallet gerne ville sikre små virksomheders konkurrenceevne, deres eksistens på markedet og det brede udbud af kvalitetsfødevarer, som de gav mulighed for.

Flertallet pålagde regeringen at genåbne kontoen vedrørende forbedring af forarbejdning og afsætning af jordbrugsprodukter med et beløb på 50 mio. kr. på finansloven for 2004. Regeringen skulle sørge for, at pengene blev øremærket til projekter for små og mellemstore virksomheder.
Partiernes ordførere
Thor Gunnar Kofoed (V), Ole Vagn Christensen (S), Christian H. Hansen (DF), Else Theill Sørensen (KF), Jørn Jespersen (SF), Martin Lidegaard (RV), Keld Albrechtsen (EL) og Mogens Nørgård (KrF)