Luk

Luk
Luk

Luk

L 82 Forslag til lov om ændring af lov om folkehøjskoler, efterskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler (frie kostskoler), lov om produktionsskoler og lov om friskoler og private grundskoler m.v.

(Opfølgning på finanslovaftalen om omstillingsreserven og regelforenkling).

Af: Undervisningsminister Ulla Tørnæs (V)
Samling: 2003-04
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Uddannelsesudvalget (UDU).

Efter 2. beh. direkte overgang til 3. beh.

For de frie kostskoler viderefører loven tre tillægstakster, som ved finanslovaftalen for 2003 blev aftalt til alene at gælde for dette år. Taksterne drejer sig om:

- Fremme af integrationen af personer med baggrund i mindre udviklede tredjelande.

- Fremme af undervisningsforløb på efterskoler for at give eleverne et mere sikkert grundlag for at vælge ungdomsuddannelse.

- Fastholdelse i uddannelsessystemet af elever på folkehøjskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler uden kompetencegivende ungdomsuddannelse.

For produktionsskolerne udmønter loven omstillingsreserven for 2004 med en justering af den nuværende udslusningsordning, en kombinationstakst og et igangsættelsestilskud for at videreudvikle skolernes tilbud med udgangspunkt i deltagernes og aftagernes behov.

For de frie grundskoler udmønter loven et særligt tilskud til indkøb af computere til elever i frie grundskolers 3. klasse for at øge og styrke den faglige brug af it i de yngste klasser.

Lovforslaget var en opfølgning på regeringens udmøntning af omstillingsreserven for 2004. Desuden var lovforslaget et led i regeringens bestræbelser på yderligere regelforenkling og afbureaukratisering.

Lovforslaget vedtaget med 57 (V, DF og KF) mod 44 (S, SF, RV, EL og KD).
Partiernes ordførere
Leif Mikkelsen (V), Carsten Hansen (S), Louise Frevert (DF), Helle Sjelle (KF), Aage Frandsen (SF), Marianne Jelved (RV), Pernille Rosenkrantz-Theil (EL) og Bodil Kornbek (KD)