Luk

Luk
Luk

Luk

L 38 Forslag til lov om ændring af radio- og fjernsynsloven.

(Politiske reklamer og forlængelse af programtilladelser).

Af: Kulturminister Brian Mikkelsen (KF)
Samling: 2004-05 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Kulturudvalget (KUU).

Efter 2. beh. henvist til Kulturudvalget (KUU).

Loven indeholder en regulering af adgangen til at udsende politiske reklamer. Dette sker gennem en bestemmelse, der forbyder fjernsyn at udsende reklamer for politiske partier og bevægelser samt valgte og opstillede politiske kandidater til politiske forsamlinger og temporært forbyder udsendelse af reklamer for politiske budskaber fra et valgs udskrivelse til afholdelse af valget, dog højst 3 måneder.

Derudover gør lovforslaget det muligt for de lokale radio- og fjernsynsnævn at forlænge tilladelser til lokal programvirksomhed udstedt før den 1. januar 2003 uden ansøgningsrunde.

Regeringen besluttede i foråret 2003, at forbuddet mod udsendelse af reklamer for politiske partier var for snævert, og ønskede med lovforslaget at vende tilbage til den tidligere retstilstand, hvor udsendelse af reklamer for økonomiske interessegrupper samt religiøse bevægelser og politiske anskuelser ikke var tilladt.

Lovforslaget vedtaget med 64 stemmer (V, DF, KF, RV og KD); 40 (S, SF og EL) stemte hverken for eller imod.
Lovforslaget vedtaget med 64 stemmer (V, DF, KF, RV og KD); 40 (S, SF og EL) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Jens Rohde (V), Mette Frederiksen (S), Louise Frevert (DF), Charlotte Dyremose (KF), Aage Frandsen (SF), Naser Khader (RV), Pia Boisen (EL) og Bodil Kornbek (KD)