Luk

Luk
Luk

Luk

L 116 Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsskadesikring.

(Justeringer i forhold til arbejdsskadereformen på erhvervssygdomsområdet, justering af forsikringsselskabernes og Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikrings adgang til at betale behandlingsudgifter og af finansielle bestemmelser vedrørende Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring).

Af: Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V)
Samling: 2004-05 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Arbejdsmarkedsudvalget (AMU).

Efter 2. beh. direkte overgang til 3. beh.

Loven justerer ikrafttrædelsesbestemmelsen i arbejdsskadesikringsloven, således at personer, der har anmeldt en erhvervssygdom i 2004, får ret til at få betalt udgifter til fremtidig behandling, samtidig med at de bevarer retten til løbende erstatning og kapital erstatning.

En principiel afgørelse truffet af Ankestyrelsen (SM U 16-04) indebar, at arbejdsskadereformen, for så vidt angik erhvervssygdomme, først trådte i kraft den 1. januar 2005. Formålet med lovforslaget var at sikre, at intentionerne i den politiske aftale om arbejdsskadereformen blev gennemført med virkning fra 2004, også for erhvervssygdomme.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 115 stemmer.
Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 115 stemmer.
Partiernes ordførere
Jens Vibjerg (V), Lone Møller (S), Bent Bøgsted (DF), Jakob Axel Nielsen (KF), Elisabeth Geday (RV), Kristen Touborg (SF) og Jørgen Arbo-Bæhr (EL)