Luk

Luk
Luk

Luk

L 129 Forslag til lov om ændring af skattekontrolloven, kursgevinstloven og skattestyrelsesloven.

(Udarbejdelse af skattemæssigt årsregnskab i fremmed valuta).

Af: Skatteminister Kristian Jensen (V)
Samling: 2004-05 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh. direkte overgang til 3. beh.

Loven indebærer, at det bliver muligt for virksomhederne også at udarbejde det skattemæssige årsregnskab i en fremmed valuta. Det sker ved at foretage ændringer i skattekontrolloven og kursgevinstloven m.v., således at visse nærmere afgrænsede selskaber, personer og dødsboer får mulighed for at vælge at udarbejde det skattemæssige årsregnskab i en fremmed valuta.

Baggrunden for lovforslaget var, at den stigende internationalisering medførte, at det var blevet relevant for stadig flere virksomheder at bogføre eller aflægge regnskab i fremmed valuta. Ifølge regnskabsreglerne var det allerede muligt at aflægge regnskab i en relevant fremmed valuta, og for visse børsnoterede virksomheder blev det endvidere pr. 1. januar 2005 en pligt at aflægge regnskabet i en relevant fremmed valuta. Imidlertid kunne virksomhederne efter de gældende skatteregler alene aflægge skattemæssigt årsregnskab i danske kroner, og dette betød, at virksomheder, der ønskede at bogføre eller aflægge regnskab i fremmed valuta, blev pålagt væsentlige administrative byrder.

Lovforslaget var en revideret genfremsættelse af lovforslag nr. L 123 fra folketingsåret 2004-05 (1. samling), jf. 1. samling.

Lovforslag vedtaget med 91 stemmer (V, S, KF, RV og SF) mod 18 (DF og EL).
Lovforslag vedtaget med 91 stemmer (V, S, KF, RV og SF) mod 18 (DF og EL).
Partiernes ordførere
Torsten Schack Pedersen (V), Henrik Sass Larsen (S), Mikkel Dencker (DF), Charlotte Dyremose (KF), Poul Erik Christensen (RV), Morten Homann (SF) og Frank Aaen (EL)