Luk

Luk
Luk

Luk

L 7 Forslag til lov om ændring af færdselsloven.

(Sanktionsfastsættelse i sager om spirituskørsel m.v.).

Af: Justitsminister Lene Espersen (KF)
Samling: 2004-05 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Retsudvalget (REU).

Efter 2. beh. direkte overgang til 3. beh.

Loven skærper straffen for spirituskørsel. Strafmaksimum forhøjes til fængsel i 1 år og 6 måneder. For førstegangstilfælde af spirituskørsel med en promille i intervallet 0,51-2,00 indføres en bødestraf svarende til den pågældende månedlige nettoløn ganget med alkoholpromillen. Endvidere vil der i førstegangstilfælde, hvor promillen er 2,01 eller derover, blive fastsat en fængselsstraf i 20 dage. Endelig indføres en ny regel om obligatorisk konfiskation af køretøjet, når føreren tredje gang inden for en periode på 3 år gør sig skyldig i spirituskørsel.

Lovforslaget byggede navnlig på betænkning nr. 1448/2004 om sanktioner for spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden afgivet af Udvalget om sanktionsfastsættelse i sager om spiritus- og promillekørsel.

Lovforslaget var en uændret genfremsættelse af lovforslag nr. L 148 fra folketingsåret 2004-05 (1. samling), jf. 1. samling.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 113 stemmer.
Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 113 stemmer.
Partiernes ordførere
Karsten Nonbo (V), Frode Sørensen (S), Kim Christiansen (DF), Tom Behnke (KF), Simon Emil Ammitzbøll-Bille (RV), Poul Henrik Hedeboe (SF) og Per Clausen (EL)