Luk

Luk
Luk

Luk

B 104 Forslag til folketingsbeslutning om forbedring af forholdene for selvstændigt erhvervsdrivende.

Samling: 2007-08 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Formålet med beslutningsforslaget var at skabe bedre forhold for selvstændigt erhvervsdrivende. Forslagsstillerne ville pålægge regeringen inden udgangen af 2008 at nedsætte en kommission, som bl.a. skulle analysere og komme med forslag til forbedring af en række forhold for de selvstændigt erhvervsdrivende. Kommissionen skulle afslutte sit arbejde med afgivelse af en rapport inden den 1. juli 2009.

Kommissionen skulle bl.a. se på selvstændigt erhvervsdrivendes samfundsøkonomiske og beskæftigelsesmæssige betydning, de lovgivningsmæssige rammer for at etablere sig som selvstændigt erhvervsdrivende samt rammevilkårene inden for bl.a. erhvervs-, beskæftigelses-, skatte-, uddannelses- og miljøpolitikken i forhold til andre grupper på arbejdsmarkedet og andre virksomhedsformer. Endvidere skulle kommissionen undersøge vilkårene for selvstændigt erhvervsdrivende i Danmark i forhold til andre lande i EU og f.eks. USA, Canada og Australien.

Udvalget afgav beretning over beslutningsforslaget.
Partiernes ordførere
Jacob Jensen (V), Orla Hav (S), Colette L. Brix (DF), Karsten Hønge (SF), Mike Legarth (KF), Johs. Poulsen (RV) og Frank Aaen (EL)