Luk

Luk
Luk

Luk

L 20 Forslag til lov om ændring af offshoresikkerhedsloven og lov om kontinentalsoklen.

(Sikkerhedszoner, nye anlægstyper og præciseringer i forhold til offshoresikkerhedsdirektivet).

Af: Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V)
Samling: 2017-18
Status: Stadfæstet
Formålet med lovforslaget er at samle al sikkerhedsmæssig regulering af offshore olie- og gasaktiviteter. Dette opnås ved at flytte reguleringen af sikkerhedszoner omkring offshoreanlæg fra energi-, forsynings- og klimaministeren til beskæftigelsesministeren, således at al sikkerhedsmæssig regulering af offshore olie- og gasaktiviteter er samlet hos beskæftigelsesministeren og udøves af Arbejdstilsynet.

Som konsekvens heraf flyttes reguleringen af sikkerhedszoner fra kontinentalsokkelloven til offshoresikkerhedsloven, som i forvejen regulerer sikkerheds- og sundhedsmæssige forhold i forbindelse med offshore olie- og gasaktiviteter. Kravet om sikkerhedszoner har til formål at reducere risici for kollision mellem fartøjer og anlæg, der anvendes til offshore olie- og gasaktiviteter, og at sikre, at eventuelle fangstredskaber ikke kommer i kontakt med undersøiske indretninger.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 104 (S, DF, V, EL, LA, ALT, RV, SF og KF), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Leif Lahn Jensen (S), Bent Bøgsted (DF), Hans Andersen (V), Christian Juhl (EL), Laura Lindahl (LA), Nikolaj Amstrup (ALT), Rasmus Jarlov (KF), Andreas Steenberg (RV) og Karsten Hønge (SF)