Luk

Luk
Luk

Luk

L 124 Lov for Færøerne om rettens pleje.

Af: Justitsminister Hans Erling Hækkerup (S)
Samling: 1959-60
Status: Stadfæstet
Lov nr. 95 af 16-03-1960
Loven afløser den hidtil gældende retsplejelov for Færøerne nr. 174 af 11. maj 1935, idet man har fundet tiden inde til, at en række ændringer i og tilføjelser til den almindelige retsplejelov fra tiden efter 1935 også kommer til at gælde for Færøerne.

Som loven er bygget op, sætter den bestemmelserne i bekendtgørelse nr. 265 af 15. september 1953 af retsplejeloven i kraft for Færøerne med en række nærmere angivne ændringer og tilføjelser.

Lovforslaget havde inden fremsættelsen i folketinget været forelagt det færøske hjemmestyre, der tiltrådte dets gennemførelse.

Lovforslaget undergaves i folketinget en udvalgsbehandling, der ikke resulterede i ændringsforslag. I den enstemmige betænkning udtales:

„Udvalget har holdt 3 møder og har i et samråd med justitsministeren drøftet dels spørgsmålet om ændring af den i § 1, nr. 6, nævnte værdigrænse på 2 kr., dels spørgsmålet om forhøjelse af vederlaget til nævninger i overensstemmelse med det nu fremsatte lovforslag om ændringer i lov om rettens pleje (personundersøgelser i straffesager m. v.).

Ministeren har heroverfor oplyst, at disse lovændringer ikke kan gennemføres, før de har været forelagt det færøske lagting, men at ministeren agter at fremsætte forslag, der imødekommer udvalgets ønsker, til godkendelse i lagtinget.

Udvalget indstiller herefter enstemmigt lovforslaget til vedtagelse uændret."

Lovforslaget vedtoges uændret og enstemmigt.
Partiernes ordførere
Wilhelm Dupont (S), Vagn Bro (V), Hanne Budtz (KF), Hermod Lannung (RV), Aage Gøting (DR) og L. Lynnerup Nielsen (DKP)