Luk

Luk
Luk

Luk

L 261 Forslag til lov om ændring af lov om tjenestemænd i staten, folkeskolen og folkekirken, lov om åremålsansættelse af tjenestemænd og ansatte på tjenestemandslignende vilkår, lov om folkeskolen og lov om frikommuner.

Af: Finansminister Henning Baunbæk Dyremose (KF)
Samling: 1991-92
Status: Stadfæstet
Beh sammen med L 262.

Efter 1. beh henvist til Arbejdsmarkedsudvalget (AMU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven overfører kompetencen til at fastsætte løn- og andre ansættelsesvilkår i primærkommunerne for tjenestemænd og andre ansatte i folkeskolen fra finansministeren og undervisnings- og forskningsministeren til vedkommende kommunale myndigheder med virkning fra 1. april 1993.

Lovforslaget blev fremsat som følge af, at regeringen, Kommunernes Landsforening og Frederiksberg Kommune nåede til enighed om en ændring af tjenestemands- og folkeskolelovgivningen. Formålet med ændringen var at overføre kompetencen til fastsættese af løn- og andre ansættelsesvilkår for ansatte i folkeskolen i primærkommunerne til vedkommende kommunale myndigheder med virkning fra 1. april 1993.

Medlemmerne af Lærernes Centralorganisation har ved en urafstemning godkendt, at kompetencen overføres til kommunerne.

De tjenestemænd i folkeskolen, der er ansat i primærkommunerne pr. 31. marts 1993, er omfattet af en særlig lovgivning, jf. omtalen af lovforslag nr. L 262.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 121 stemmer (S, KF, V, SF, FP, CD, RV og KRF).
Partiernes ordførere
Ole Vagn Christensen (S), Helge Sander (V), Per Tærsbøl (KF), Lilli Gyldenkilde (SF), Poul Nødgaard (FP), Peter Duetoft (CD), Marianne Jelved (RV) og Henning Lysholm (KrF)