Luk

Luk
Luk

Luk

L 14 Forslag til lov om ændring af patentloven og varemærkeloven.

(Ændring af krav til fuldmægtig, administrativ omprøvning m.m.).

Af: Erhvervsminister Pia Gjellerup (S)
Samling: 2000-01
Status: Stadfæstet
Titel ændret 8/12 2000 fra: Forslag til lov om ændring af patentloven og varemærkeloven.

Efter 1.beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven afskaffer kravet om, at en patentansøger eller en varemærkeindehaver kun kan udpege en fuldmægtig, som har bopæl i Danmark, til at repræsentere sig. Fuldmægtigen skal nu blot være bosiddende i et EØS-land.

Med loven begrænses endvidere adgangen til administrativ omprøvning i patent- og varemærkesager. Der kan således som udgangspunkt ikke ske en omprøvning, hvis der er rejst sag om det pågældende patent eller varemærke ved domstolene.

Af bemærkningerne til lovforslaget fremgik det, at opgivelsen af kravet om bopæl i Danmark for fuldmægtige i patent- og varemærkesager skete som følge af, at Europa-Kommissionen mente, at bopælskravet var i strid med EF-reglerne om fri etableringsret og fri udveksling af tjenesteydelser og derfor i 1998 startede en traktatkrænkelsesprocedure mod Danmark.

Begrænsningen af adgangen til administrativ omprøvning var ifølge bemærkningerne motiveret af at undgå en uhensigtsmæssig parallel behandling ved domstolene og patent- og varemærkemyndighederne.

Lovforslaget vedtaget med 98 stemmer (S, V, KF, SF, DF, CD, RV, KRF, FRI og Mogens Andreasen (UP)) mod 3 (EL).
Partiernes ordførere
Ole Vagn Christensen (S), Svend Erik Hovmand (V), Pernille Sams (KF), Ole Sohn (SF), Morten Helveg Petersen (RV), Egil Møller (DF), Sonja Albrink (CD), Frank Aaen (EL) og Jens Ove Kjeldsen (KrF)