Luk

Luk
Luk

Luk

L 142 Forslag til lov om ændring af forskellige love om selvejende uddannelsesinstitutioner m.v.

(Bygningstaxameterreguleringer, anbringelse af likvide midler, oplysningspligt, elektronisk kommunikation på SU-området og digital signatur m.m.).

Af: Undervisningsminister Margrethe Vestager ()
Samling: 2000-01
Status: Stadfæstet
Titel ændret 27/3 01 fra: Forslag til lov om ændring af forskellige love om selvejende uddannelsesinstitutioner m.v. (Bygningstaxameterreguleringer, anbringelse af likvide midler, oplysningspligt og digital signatur m.m.).

Efter 1.beh henvist til Uddannelsesudvalget (UDU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven indebærer bl.a.,

- at undervisningsministerens hjemmel til at anvende erhvervsskolernes særordninger om grundværdikompensation og tillægstaxameter afskaffes,

- en mindre udvidelse af selvejende uddannelseinstitutioners muligheder for anbringelse af likvide midler,

- samordning af selvejende uddannelsesinstitutioners oplysningspligt over for Undervisningsministeriet og en hjemmel til at kræve, at oplysningerne leveres elektronisk, og

- en bemyndigelse til undervisningsministeren til at fastsætte regler om digital signatur i forbindelse med de elektroniske indberetninger.

Det overordnede formål med lovforslaget var at indføre administrative forenklinger for de selvejende uddannelsesinstitutioner og Undervisningsministeriet.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 105 stemmer.
Partiernes ordførere
Peder Sass (S), Else Winther Andersen (V), Aage Frandsen (SF), Henrik Svane (RV), Aase D. Madsen (DF), Søren Kolstrup (EL) og Tove Videbæk (KrF)