Luk

Luk
Luk

Luk

L 110 Forslag til lov om ændring af lov om fremgangsmåden ved ændring af landets inddeling i kommuner og amtskommuner, lov om økonomisk støtte til politiske partier m.v. og værnepligtsloven

(Nedlæggelse og ændring af visse råd og nævn på det kommunale område).

Af: Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V)
Samling: 2001-02 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Titel ændret 7/5 02 fra: Forslag til lov om ændring af lov om fremgangsmåden ved ændring af landets inddeling i kommuner og amtskommuner, lov om økonomisk støtte til politiske partier m.v., beredskabsloven og værnepligtsloven. (Nedlæggelse og ændring af visse råd og nævn på det kommunale område).

Efter 1. beh henvist til Kommunaludvalget (KOU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Med loven nedlæggges Inddelingsnævnet og Partistøttenævnet, og Værnepligtsnævnets sammensætning ændres således, at formanden er statsamtmand. Fire medlemmer udpeges af indenrigs- og sundhedsministeren, og af disse udpeges ét medlem efter indstilling fra forsvarsministeren og to efter indstilling fra de værnepligtiges talsmandsorganer.

Det fremgik af bemærkningerne, at baggrunden for lovforslaget var regeringens beslutning om at gennemføre en gennemgribende sanering af offentlige råd, nævn, udvalg og centre.

Lovforslaget vedtaget med 106 stemmer (V, S, DF, KF, RV og KRF) mod 8 (SF og EL).
Partiernes ordførere
Gudrun Laub (V), Thomas Adelskov (S), Uno Larsson (DF), Knud Erik Kirkegaard (KF), Kristen Touborg (SF), Marianne Jelved (RV), Line Barfod (EL) og Bodil Kornbek (KrF)