Luk

Luk
Luk

Luk

L 41 Forslag til lov om ændring af repatrieringsloven.

(Reintegrationsbistand, hjælp til etablering, sygeforsikring, transport af erhvervsudstyr m.v.).

Af: Integrationsminister Bertel Haarder ()
Samling: 2003-04
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik (UUI).

Efter 2. beh. direkte overgang til 3. beh.

Loven forlænger perioden, hvori man kan få hjælp efter repatrieringsloven. Beløbet til hjælp til etablering i hjemlandet forhøjes, og samtidig ændres udbetalingsreglerne, således at et restbeløb først udbetales efter fortrydelsesfristens udløb. Kommunalbestyrelserne kan endvidere i stedet for at yde hjælp til udgifter til sygeforsikring beslutte at udbetale et beløb på 5.000 kr.

Endvidere ændres reglerne for hjælp til udgifter til transport af personlige ejendele, til transport af erhvervsudstyr, til etablering, til nødvendige hjælpemidler og vaccination og reglerne om reintegrationsbistand.

Det fremgik af bemærkningerne, at formålet med lovforslaget var at forbedre støtte til udlændinge, som gerne ville vende tilbage til hjemlandet, selv om de havde opholdstilladelse i Danmark. Samtidig ønskede regeringen at støtte udlændinge, som havde haft opholdstilladelse, og som på grund af ændringer i hjemlandet ikke længere havde behov for beskyttelse, således at de med værdighed og økonomisk sikkerhed kunne vende tilbage og genetablere sig i deres hjemland.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 111 stemmer.
Partiernes ordførere
Birthe Rønn Hornbech (V), Morten Bødskov (S), Jesper Langballe (DF), Else Theill Sørensen (KF), Kamal Qureshi (SF), Elsebeth Gerner Nielsen (RV) og Bodil Kornbek (KD)