Luk

Luk
Luk

Luk

L 225 Forslag til lov om ændring af lov om bemyndigelse til midlertidig fravigelse af bestemmelser om fysisk fremmøde ved generalforsamling i virksomheders vedtægter eller tilsvarende aftaler i forbindelse med covid-19.

(Bemyndigelse til midlertidig udskydelse af indsendelsesfristen for årsrapporter og fravigelse af visse bestemmelser i virksomheders vedtægter eller tilsvarende aftaler).

Af: Erhvervsminister Simon Kollerup (S)
Samling: 2020-21
Status: Stadfæstet
Med lovforslaget bemyndiges erhvervsministeren til at fastsætte regler om fristudskydelse for indsendelse af årsrapporter for visse virksomheder og filialer af udenlandske virksomheder omfattet af årsregnskabsloven. Med lovforslaget bemyndiges erhvervsministeren desuden til at fastsætte regler om fravigelse af visse vedtægtsbestemmelser. Loven indeholder et ophørstidspunkt (solnedgangsklausul) den 31. december 2021.

Loven skal træde i kraft dagen efter bekendtgørelsen i Lovtidende.

Med henvisning til den igangværende sæson for generalforsamlinger, hvor konsekvenserne af covid-19 stadig nødvendiggør, at der udvises fleksibilitet over for erhvervslivet, og da virksomhederne har behov for at indrette sig i forhold til udarbejdelsen af årsrapporter, har erhvervsministeren anmodet om, at lovforslaget hastebehandles.

Forslaget blev vedtaget. For stemte 96 (S, V, DF, SF, RV, EL, KF, NB, LA, ALT, KD og Susanne Zimmer (UFG)), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Orla Hav (S), Torsten Schack Pedersen (V), Katrine Robsøe (RV), Hans Kristian Skibby (DF), Mona Juul (KF), Lars Boje Mathiesen (NB) og Jens Rohde (KD)