Luk

Luk
Luk

Luk

L 136 Forslag til lov om ministres strafansvar.

Samling: 1963-64 (1. samling)
Status: Tilbagetaget
Lovforslaget var, bortset fra nogle få ændringer, identisk med det af de samme forslagsstillere i samlingen 1962-63 fremsatte lovforslag, der efter 1. behandling henvistes til behandling i et udvalg, der ikke afgav betænkning, men afgav en beretning om sit arbejde, jfr. årbog 1962-63, side 438. De enkelte ændringer i forslaget var foranlediget dels af justitsministerens bemærkninger under den tidligere 1. behandling, dels af ministerens redegørelse til udvalget om lovforslaget (optrykt som bilag til udvalgets beretning).

Efter 1. behandling af lovforslaget, der foretoges sammen med 1. beh. af det af justitsministeren fremsatte lovforslag om ministres ansvar (se side 340) og det af medlemmer af venstre og det konservative folkeparti fremsatte forslag til lov om ministres ansvarlighed (se side 456), henvistes de 3 lovforslag til samme udvalg.

I betænkningen indstillede udvalget det heromhandlede lovforslag til forkastelse.

Ved sagens 2. behandling kritiserede ordføreren for torslagsstillerne den behandling, udvalget havde givet de uafhængiges forslag, som i realiteten ikke var blevet drøftet med partiets repræsentant.

Ud fra den opfattelse, at det vigtigste var, at man fik en ministeransvarslov, meddelte han, at partiet dog ville stemme for regeringens forslag til ministeransvarlighedslov, og tog i overensstemmelse hermed det af de uafhængige fremsatte lovforslag tilbage. Det var hermed bortfaldet.
Partiernes ordførere
K. Axel Nielsen (S), Helga Pedersen (V), Erik Ninn-Hansen (KF), Aksel Larsen (SF), Helge Larsen (RV) og Iver Poulsen (U)