Luk

Luk
Luk

Luk

L 111 Lov om ændring af lov om udbygning af det storkøbenhavnske S-banenet og om forarbejder for tunnelbaneanlæg i København og Frederiksberg.

Af: Minister for offentlige arbejder Ove Guldberg (V)
Samling: 1970-71
Status: Stadfæstet
Lov nr. 72 af 03-03-1971
Efter 1. behandling henvist til trafikudvalget.

Loven ændrer en lov fra 1961. Denne lov omfattede bl. a. ombygning af Hareskovbanen til S-bane og indføring af denne bane til Boulevardbanen ad en ny forbindelsesbane fra København L station til Svanemøllen station, d. v. s., at Hareskovbanens tog efter at være kørt ind på København L henholdsvis fra Farum og Svanemøllen måtte køre en del af samme vej tilbage for at komme henholdsvis til Svanemøllen og Farum. Begrundelsen for denne løsning var de daværende tunnelbaneplaner om indførelse af Hareskovbanen til bymidte som tunnelbane i eller langs Nørrebrogade. Planerne om en sådan indføring er senere bortfaldet. Ved lovændringen indføres Hareskovbanen direkte fra Emdrup til Svanemøllen uden om København L, som ministeren får bemyndigelse til at nedlægge.

Forslaget fik ved 1. behandling en velvillig modtagelse fra alle sider. Forslaget blev henvist til trafikudvalget, der enstemmigt indstillede det til vedtagelse. Ved 2. behandling var det kun udvalgsformanden, der tog ordet. Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget enstemmigt. 1 medlem afholdt sig fra at stemme.
Partiernes ordførere
Edvin Boye Hansen (S), A. Stæhr Johansen (KF), Gustav Holmberg (V), Sven Skovmand (RV) og Arne Larsen (SF)