Luk

Luk
Luk

Luk

L 120 Lov om ændring af byggelov for staden København.

Af: Boligminister Helge Nielsen (S)
Samling: 1971-72
Status: Stadfæstet
Lov nr. 228 af 07-06-1972
Efter 1. behandling henvist til samme udvalg som forslag til lov om ændring af byggeloven. (Om partikelforurening, bevægelseshæmmede m. v.), se foranstående sag.

Ved loven, der behandledes og gennemførtes sammen med lov om ændring af byggeloven. (Om partikelforurening, bevægelseshæmmede m. v.) (se foran), gennemførtes ligesom for nævnte lovs vedkommende nogle ændringer, hvorved der også i byggelov for staden København indsattes bestemmelser mod partikelforurening fra fyringsanlæg og mod støj fra byggepladser samt bestemmelser om, at der ved indretning af bebyggelser skal tages hensyn til de bevægelseshæmmedes særlige behov.

Herudover gennemførtes for den københavnske byggelovs vedkommende også to ændringer, som allerede er optaget i den landsomfattende byggelov. Disse ændringer drejer sig om:

1. Bestemmelser om lempelse af kravene om byggetilladelse og bygningsattest, hvor kontrollen med byggearbejder ikke står i et rimeligt forhold til byggearbejdets omfang og betydning eller i øvrigt skønnes upåkrævet.

2. Udvidelse af den københavnske byggelovs § 61 vedrørende vedligeholdelse af bebyggelser med bestemmelser, der giver hjemmel til at træffe foranstaltninger over for bebyggelser, der uanset vedligeholdelsestilstanden kan frembyde fare, bl. a. fordi materialer og konstruktioner, som ved opførelsen ansås som tilfredsstillende, viser sig at være behæftet med mangler.

Lovforslaget blev ved 3. behandling vedtaget enstemmigt med
143 stemmer.
Partiernes ordførere
Svend Jakobsen (S), Clara Munck (KF), Knud Enggaard (V), Lauge Dahlgaard (RV) og Per Dich (SF)