Luk

Luk
Luk

Luk

L 158 Lov om ændring af lov om boligtilsyn.

Af: Boligminister Helge Nielsen (S)
Samling: 1972-73
Status: Stadfæstet
Lov nr. 321 af 13-06-1973
Efter 1. behandling henvist til boligudvalget.

Loven skal ses i forbindelse med den i samme folketingsår vedtagne lov om miljøbeskyttelse, hvor sundhedskommissionerne blev ophævet og disses opgaver overført til kommunalbestyrelserne.

De boligtilsynsopgaver, som sundhedskommissionerne hidtil har varetaget i de kommuner, der har under 15.000 indbyggere, og som ikke har oprettet en boligkommission, er i konsekvens heraf overdraget til kommunalbestyrelserne. Der vil imidlertid fortsat være adgang for enhver kommunalbestyrelse til at beslutte oprettelse af en boligkommission til at varetage boligtilsynet. Der er gennemført den forenkling af de hidtil gældende regler, at en sådan beslutning ikke længere skal godkendes af boligministeriet.

Det bemærkes, at af landets 277 kommuner har de 72 en boligkommission, mens boligtilsynet i de øvrige 205 kommuner udøves af sundhedskommissionen.

Samtidig med de nødvendige ændringer af boligtilsynsloven er det fundet praktisk med visse mindre ændringer, bl. a. en udvidet underretningspligt over for ejere og panthavere og ophævelse af boligtilsynets indberetningspligt og den arbejdskrævende og lidet anvendte bestemmelse om, at et boligtilsynsråd på eget initiativ kan ændre en af et stedligt boligtilsyn foretaget kondemnering.

Boligministeren fremsatte under lovforslagets behandling i udvalget et ændringsforslag, hvorefter bestemmelsen i § 1, nr. 13 om, at lån efter saneringsloven ikke omfattes af pantsætningsforbud, får virkning fra 1. juli 1973. Den øvrige del af loven skulle træde i kraft samtidig med miljøloven.

Lovforslaget blev ved 3. behandling vedtaget enstemmigt med 169 stemmer.
Partiernes ordførere
Helle Degn (S), Tue Rohrsted (KF), Ove Guldberg (V), Gunnar Jensen (RV) og Henning Philipsen (SF)