Luk

Luk
Luk

Luk

L 75 Forslag til lov om ændring af lov om realkreditinstitutter.

(Midlertidig udvidet adgang til realkreditbelåning).

Af:
Samling: 1974-75 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til boligudvalget.

Ved forslaget udvides adgangen til at yde lån til forbedringsarbejder, der iværksættes i perioden fra 1. december 1974 til udgangen af april måned 1975 i udlejningsejendomme samt parcel- og rækkehuse til helårsbeboelse. Kravet til værdiforøgelsen som vilkår for opnåelse af den gunstigere belåning foreslås nedsat fra 15 pct. til 10 pct. af bygningsværdien inden forbedringens gennemførelse. Der åbnes for parcel- og rækkehuse endvidere adgang til særlig realkredit (inden for en lånegrænse på 75 pct.) med 20 års amortisationstid til forbedringer.

Ved forslaget forlænges endvidere amortisationstiderne for lån i særlig realkredit til nyt byggeri, der iværksættes i perioden fra 1. december 1974 til udgangen af april måned 1975 med 10 år.

Om baggrunden for lovforslaget udtalte boligministeren ved fremsættelsen bl. a.:

„Lovforslaget skal ses som en videreførelse af de foranstaltninger inden for bygge- og anlægssektoren, som er gennemført i de seneste måneder i overensstemmelse med de boligpolitiske aftaler, der blev indgået den 11. juni i år mellem 6 af folketingets partier. Disse foranstaltninger har alle taget sigte på at skabe forudsætninger for et normalt aktivitetsniveau og dermed samtidig tilgodese hensynet til beskæftigelsen."

Ved 1. behandlingen af lovforslaget blev der fra flere af ordførernes side givet udtryk for, at forslaget i den foreliggende form ikke ville være i stand til at løse de problemer, der var opstået inden for byggesektoren.

Boligudvalget afgav ikke betænkning over lovforslaget, inden nyvalg til folketinget blev udskrevet.
Partiernes ordførere
Svend Jakobsen (S), Henning Christophersen (V), Ingomar Petersen (RV), Svend Tønnesen (CD), Sigurd Ømann (SF), Arne Bjerregaard (KrF) og Knud Jespersen (DKP)