Luk

Luk
Luk

Luk

B 73 Forslag til folketingsbeslutning om sikring af borgernes frie færdsel.

Samling: 1975-76
Status: Tilbagetaget
Efter 1. behandling henvist til retsudvalget.

Forslaget til folketingsbeslutning havde følgende ordlyd:

„Folketinget opfordrer herved regeringen til at sikre borgernes frie færdsel (adgang og transport) til og fra en ejendom, hvor man har lovligt ærinde, ved snarest at foranledige fornøden ændring af politivedtægten."

Forslaget skal ses i sammenhæng med det af medlemmer af centrum-demokraterne i efteråret 1975 fremsatte forslag til lov om ændring af borgerlig straffelov (Ændring af bestemmelserne om forbrydelser mod den personlige frihed) (se A.II. nr. 59) og med det af medlemmer af venstre i marts 1976 fremsatte forslag til folketingsbeslutning om sikring af borgernes ret til frit at kunne færdes såvel i private som erhvervsmæssige formål. (Se B.II. nr. 32).

I de ledsagende bemærkninger henviste forslagsstillerne bl. a. til, at centrum-demokraterne under finanslovsdebatten havde fremsat dagsordensforslag vedrørende retsusikkerheden i blokadesager, og at det ved denne lejlighed havde vist sig, at der øjensynlig var et klart flertal i folketinget, som ønskede den gældende retstilstand afklaret ved en tilføjelse til normalpolitivedtægten. Centrum-demokraterne havde forsøgt at stille et ændringsforslag i overensstemmelse hermed til det af medlemmer af venstre fremsatte beslutningsforslag, således at regeringen opfordredes til at foretage en ændring af normalpolitivedtægten i stedet for en straffelovsændring. Da fremsættelsen af et sådant ændringsforslag imidlertid var stødt på visse formelle vanskeligheder, havde man i stedet valgt at fremsætte et selvstændigt beslutningsforslag med samme indhold.

Forslaget blev taget tilbage af centrum-demokraterne (Brusvang) under henvisning til et ændringsforslag, der nu var stillet til venstres beslutningsforslag (B.II. nr. 32), (F. sp. 10275).
Partiernes ordførere
René Brusvang (CD)