Luk

Luk
Luk

Luk

L 65 Lov om ændring af lov for Færøerne om indpodning af kokopper.

Af: Indenrigsminister Egon Jensen (S)
Samling: 1976-77 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 567 af 01-12-1976
Ved loven, der alene vedrører Færøerne, afskaffes kravet om, at ethvert barn inden det fyldte 7. år skal vaccineres mod kopper.

Om baggrunden for lovforslaget hedder det i de ledsagende bemærkninger bl. a.:

„Lovforslaget er udarbejdet af indenrigsministeriet samtidig med det for folketinget den 18. marts 1976 fremsatte forslag til lov om ændring af lov om vaccination mod kopper, der ikke gælder for Færøerne (Folketingstidende 1975-76, sp. 7289). Forslaget blev vedtaget af folketinget ved 3. behandling den 30. april 1976.

Nærværende lovforslag har været forelagt for det færøske hjemmestyre gennem rigsombudsmanden på Færøerne. Forslaget er vedtaget af lagtinget og med landsstyrets anbefaling af rigsombudsmanden fremsendt til indenrigsministeriet med indstilling om, at der fremsættes forslag til rigslov i overensstemmelse med lagtingets vedtagelse.

Baggrunden for lovforslagets fremsættelse er i øvrigt den samme som for ovennævnte forslag til lov om ændring af lov om vaccination mod kopper."

For så vidt angår den omtalte lov om ændring af lov om vaccination mod kopper, kan henvises til omtalen i Årbogen 1975-76, side 156.

Lovforslaget, der ikke blev underkastet udvalgsbehandling, blev ved 3. behandling vedtaget enstemmigt med 162 stemmer.
Partiernes ordførere
Johan Nielsen (S), Anna Skriver (V), Finnur Erlendsson (FP), Birte Kjærum (RV), Kristine Heltberg (SF), Ritta Ahm (KrF) og Karen Thurøe Hansen (KF)