Luk

Luk
Luk

Luk

L 207 Lov om ændring af forskellige lovbestemmelser i anledning af forslag til lov om varmeforsyning m. v.

Af: Miljøminister Ivar Nørgaard (S)
Samling: 1978-79
Status: Stadfæstet
Lov nr. 259 af 08-06-1979
Efter 1. behandling henvist til det energipolitiske udvalg. Loven er en følge af gennemførelsen af lov om varmeforsyning, omtalt under A. I a, nr. 55, der har som forudsætning, at der sker en supplering på en række punkter i region- og kommuneplanlovene.

Loven foretager således de ændringer i lov nr. 375 af 13. juni 1973 om lands- og regionplanlægning, lov nr. 376 af 13. juni 1973 om regionplanlægning i hovedstadsområdet og lov nr. 287 af 26. juni 1975 om kommuneplanlægning, der er en følge af den nære sammenhæng mellem varmeforsyningsplanlægningen og den sammenfattende fysiske planlægning.

I lands- og regionplanlovens § 7, stk. 1, og lov om regionplanlægning i hovedstadsområdet § 2, stk. 1, optages således bestemmelse om, at regionplanen skal indeholde retningslinjer for beliggenhed af særligt varmeproducerende og varmeforbrugende anlæg og virksomheder, større rørledninger til opvarmningsformål samt inddeling i varmeforbrugsområder.

Herved opnås, at disse forhold behandles særskilt i regionplanlægningen og afstemmes i forhold til helheden.

I overensstemmelse med det ovenfor anførte er der i § 5 i lov om varmeforsyning optaget bestemmelse om, at de dele af den regionale varmeforsyningsplan, som vedrører regionplanlægningen, samtidig skal udformes som forslag til regionplanretningslinjer.

Endelig ændrer loven kommuneplanlovens § 3, hvori opregnes de forhold, som en kommuneplans strukturdel og en kommuneplans rammedel skal indeholde. Der skal således tages hensyn til beliggenhed af særligt varmeproducerende og varmeforbrugende anlæg og virksomheder og placering af rørledninger til opvarmningsformål. Rammerne for indholdet af lokalplaner skal fastsættes under hensyn til i hvilke områder nærmere angivne varmeforsyningsmetoder skal tillægges en prioriteret anvendelse.

Lovforslaget kom til 1. behandling sammen med forslag til lov om varmeforsyning og forslag til anlægslov for naturgasforsyning samt med forhandlingen om handelsministerens energipolitiske redegørelse af 29. marts 1979.

Ved forslagets 3. behandling blev det vedtaget med 123 stemmer mod 34 (FP og KF).
Partiernes ordførere
Ritt Bjerregaard (S), Ole Maisted (FP), Uwe Jensen (FP), John Arentoft (FP), Svend Karlskov Jensen (V), Birgith Mogensen (CD), Annelise Gotfredsen (KF), Ebba Strange (SF), Ole Olsen (SF), Gert Petersen (SF), Kaj Hansen (DKP), Ib Nørlund (DKP), Niels Mølgaard (DR), Jens Møller (KrF), Svend Haugaard (RV), Preben Wilhjelm (VS) og Mikael Lennart Waldorff (VS)