Luk

Luk
Luk

Luk

L 42 Lov om ændring af anlægslov for naturgasforsyning og lov om varmeforsyning.

(Ændringer som følge af oprettelse af Dansk Naturgas A/S).

Af: Energiminister Knud Enggaard (V)
Samling: 1984-85
Status: Stadfæstet
Lov nr. 593 af 12-12-1984
Efter 1. behandling henvist til energipolitisk udvalg.

Loven indeholder de ændringer af mere formel karakter af anlægslov for naturgasforsyning og af varmeforsyningsloven, som er nødvendige i forbindelse med overførelsen af naturgasaktiviteterne fra Dansk Olie & Naturgas A/S til et nyt datterselskab, der undergives de hidtil for moderselskabet gældende regler.

Om baggrunden for lovforslaget oplyste energiministeren bl.a. følgende i den skriftlige fremsættelsestale:

»Der har gennem de seneste år fra flere sider, herunder særligt de regionale naturgasselskaber, været fremsat ønske om, at D.O.N.G. A/S' naturgasaktiviteter udskilles fra moderselskabet og organiseres i et selvstændigt selskab. Begrundelsen herfor har i første række været, at en sådan strukturændring vil bidrage til en klarere økonomisk, juridisk og organisatorisk afgrænsning af selskabets naturgasaktiviteter i forhold til koncernens øvrige virksomhed. Herved skabes grundlag for såvel en udvikling af ledelsesforholdene i D.O.N.G. A/S som for klarere samarbejdsrelationer i naturgasprojektet.

Det ønskelige i en sådan udvikling er også blevet tilkendegivet i forbindelse med de dispositioner, der i foråret 1984 blev truffet med henblik på at styrke det økonomiske og organisatoriske grundlag for naturgasprojektet. Både aftalen om Naturgas Syd I/S' overgang til den fælles aftale for de regionale selskaber og statens tilsagn om kapitaltilførsel til projektet – der begge godkendtes af finansudvalget – åbner således mulighed for, at naturgasaktiviteterne henlægges til et selvstændigt datterselskab.

På baggrund heraf har bestyrelsen i D.O.N.G. A/S truffet beslutning om oprettelse af et nyt datterselskab, Dansk Naturgas A/S, der senest med virkning fra årsskiftet 1984-85 skal overtage og videreføre D.O.N.G. A/S' hidtidige virksomhed inden for naturgasområdet.«

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 141 stemmer (S, KF, V, SF, RV, CD, VS og KrF) mod 2 (FP).
Partiernes ordførere
Hans Hækkerup (S), Annelise Gotfredsen (KF), Ingerlise Koefoed (SF), Sven Skovmand (RV), Steen Tinning (VS) og Ove Jensen (FP)