Luk

Luk
Luk

Luk

L 79 Lov om ændring af lov om aktieselskaber.

Af: Industriminister Ib Stetter (KF)
Samling: 1984-85
Status: Stadfæstet
Lov nr. 52 af 20-02-1985
Efter 1. behandling henvist til erhvervsudvalget.

Ved loven forlænges valgperioden for arbejdstagervalgte bestyrelsesmedlemmer fra 2 år til 4 år.

Endvidere ophæves den hidtil gældende 5 pct.s grænse for omkostninger, der er knyttet til stiftelse og kapitalforhøjelse, og fremover skal selskabet selv på generalforsamlingen tage stilling til omkostningernes størrelse.

Endvidere forenkles lovens regler om anmeldelse, således at disse bliver i overensstemmelse med fondslovens regler herom.

Endelig medfører loven, at rentestørrelsen ved forsinket betaling eller tilbagebetaling af uretmæssige udbetalinger fremover følger reglerne i lov om renter ved forsinket betaling.

Loven indeholder herudover ændringer af overvejende redaktionel karakter.

Lovforslagets fremsættelse skal i henhold til den skriftlige fremsættelse og i henhold til de ledsagende bemærkninger, hvortil der i det hele henvises, ses som et led i regelsaneringsarbejdet. Navnlig for så vidt angår ophævelsen af 5 pct.s grænsen for omkostninger ved stiftelse og kapitalforhøjelse henvises der anførte sted til den seneste tids udvikling på aktiemarkedet.

Lovforslaget blev fremsat og behandlet sammen med forslag til lov om ændring af lov om anpartsselskaber og forslag til lov om ændring af lov om forsikringsvirksomhed. se nærmest følgende og nærmest foranstående sag.

I udvalgets betænkning stillede SF ændringsforslag, hvorefter valgperioden for arbejdstagervalgte bestyrelsesmedlemmer bibeholdes på 2 år, men ændringsforslagene blev ikke vedtaget.

Ved vedtagelse af et ændringsforslag fra industriministeren blev lovens ikrafttrædelse ændret til 1. marts 1985.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 114 stemmer (S, KF, V, RV, CD og KrF) mod 22 (SF, VS og FP).
Partiernes ordførere
Christian Kelm-Hansen (S), Arne Lund (KF), Jens Skrumsager Skau (V), Kjeld Rahbæk Møller (SF), René Brusvang (CD), Aase Olesen (RV), Inger Stilling Pedersen (KrF), Anne Grete Holmsgaard (VS) og Helge Dohrmann (FP)