Luk

Luk
Luk

Luk

B 6 Forslag til folketingsbeslutning om omlægning af pensionskassernes indsats på boligmarkedet.

Samling: 1985-86
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til boligudvalget.

Forslaget til folketingsbeslutning havde følgende ordlyd:

»Folketinget pålægger regeringen at fremsætte lovforslag til sikring af en omlægning af pensionskassernes indsats på boligmarkedet efter følgende retningslinjer:

a) Bestemmelsen om fritagelse for realrenteafgift af afkastet på fast ejendom foreslås ophævet.

b) Såfremt dette ikke skønnes tilstrækkeligt, foreslås endvidere bestemmelser, der direkte indskrænker kassernes adgang til at bygge og eje fast ejendom med henblik på udlejning til boligformål.

c) Endvidere foreslås bestemmelser, der gør det muligt for pensionskasser m.fl. at deltage i finansieringen af almennyttigt byggeri på en sådan måde, at realkreditlånene tilsvarende reduceres, og således at kasserne kan modtage en forrentning, der sikrer en opretholdelse af lånebeløbets realværdi.«

Sammen med dette forslag blev behandlet to lovforslag om ændring af lov om boligbyggeri, fremsat af henholdsvis boligministeren (se A.I. nr. 9) og VS (se A.II. nr. 37).

Boligudvalget afgav ikke betænkning over beslutningsforslaget.
Partiernes ordførere
Hans Peter Baadsgaard (S), Agnete Laustsen (KF), Thor Pedersen (V), Pelle Voigt (SF), Niels Helveg Petersen (RV), Birgith Mogensen (CD), Keld Albrechtsen (VS) og Pia Kjærsgaard (FP)