Luk

Luk
Luk

Luk

L 113 Lov om ændring af lov om realrenteafgift af visse pensionskapitaler m.v.

(Fast ejendom).

Af: Minister for skatter og afgifter Isi Foighel (KF)
Samling: 1985-86
Status: Stadfæstet
Lov nr. 124 af 19-03-1986
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Efter 2. behandling henvist til fornyet udvalgsbehandling.

Efter loven skal de realrenteafgiftspligtige institutioner betale realrenteafgift af afkast af investeringer i fast ejendom. Denne form for afkast har hidtil været fritaget for realrenteafgift. Afkastet omfatter:

1) løbende overskud eller underskud af fast ejendom,

2) stigning eller fald i værdien af fast ejendom,

3) fortjeneste eller tab ved afhændelse af fast ejendom.

Afgiftspligten gælder ikke for fast ejendom, som de realrenteafgiftspligtige institutioner skriftligt har forpligtet sig til at erhverve før den 12. marts 1986.

Samtidig skal de realrenteafgiftspligtige institutioner inden for visse kvoterammer kunne opnå afgiftsfritagelse for nyt erhvervsbyggeri, ubebyggede grunde bestemt til erhvervsformål og visse ejendomme, som er omfattet af byfornyelsesloven.

De samlede årlige ejendomsinvesteringer skal holdes inden for en kvote, der ikke kan overstige 1,3 mia kr. For 1986, 1987 og 1988 fastsættes den årlige kvote til henholdsvis 1/4 mia kr., 1 mia kr. og 1 mia kr. Ved udmålingen af kvoterne for disse tre år er der taget hensyn til omfanget af byggeri, som de berørte institutioner har forpligtet sig til før den 12. marts 1986.

Loven fik sin endelige udformning gennem vedtagelsen af en række ændringsforslag stillet af ministeren for skatter og afgifter.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 113 stemmer (S, KF, V, SF, CD, VS og KrF) mod 14 (RV og FP).
Partiernes ordførere
Bernhardt Tastesen (S), Hagen Hagensen (KF), Bente Mousten Nielsen Hansen (V), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Bernhard Baunsgaard (RV), Helge Dohrmann (FP) og Keld Albrechtsen (VS)