Luk

Luk
Luk

Luk

L 269 Lov om ændring af lov om kommunal indkomstskat og af lov om udskrivning af skat til amtskommunen.

(Det kommunale og amtskommunale personfradrag m.m.).

Af: Indenrigsminister Knud Enggaard (V)
Samling: 1985-86
Status: Stadfæstet
Lov nr. 315 af 04-06-1986
Efter 1. behandling henvist til kommunaludvalget.

Ved loven fastsættes det almindelige personfradrag ved beregningen af indkomstskat til kommune og amtskommune til et grundbeløb på 21.200 kr. for 1987.

Endvidere sker der en ajourføring af nogle beløbsgrænser i forbindelse med fordeling af den kommunale andel af selskabsskatten m.v.

Af bemærkningerne til lovforslaget fremgik det, at forslagets hovedformål var at bringe reglerne om det kommunale og amtskommunale personfradrag på linje med de forudsætninger, der var lagt til grund for lov om indkomstskat og formueskat for personer m.v. (personskatteloven) (Se A. I. nr. 92).

Lovforslaget kom til 1. behandling sammen med forslag til lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner og amtskommuner. (Den kommunale økonomi i 1987 og 1988) (Se A. I. nr. 33).

Ved 3. behandling vedtoges lovforslaget med 116 stemmer (S, KF, V, RV, CD, KrF og FD) mod 4 (FP); 21 (SF og VS) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Ole Stavad (S), Karen Højte Jensen (KF), Svend Heiselberg (V), Asbjørn Agerschou (SF), Niels Helveg Petersen (RV), Ole Vig Jensen (RV), Bente Juncker (CD), Kristen Poulsgaard (FP) og Jørgen Lenger (VS)