Luk

Luk
Luk

Luk

L 252 Forslag til lov om fastsættelse af vilkår for speciallægehjælp m.v. efter lov om offentlig sygesikring.

Af: Indenrigsminister Knud Enggaard (V)
Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 543 af 20-08-1987
Efter 1. behandling henvist til kommunaludvalget.

Med loven bringes konflikten mellem den offentlige sygesikring og Foreningen af Speciallæger (FAS) om vilkårene for speciallægehjælp efter sygesikringsloven til ophør.

Loven indebærer, at de overenskomster vedrørende øjen- og ørelægehjælp samt anden speciallægehjælp, som bortfaldt med virkning fra den 1. april 1987, ophøjes til lov. Loven indeholder endvidere forskellige reguleringsbestemmelser m.v.

I kommunaludvalgets betænkning hed det bl.a.: »Udvalget konstaterer, at der med gennemførelsen af lovforslaget ikke er lagt hindringer for en overførsel af opgaver fra sygehusvæsenet til speciallægepraksis. I fastlæggelsen af den økonomiske ramme for speciallægepraksis i de kommende år er det således klart præciseret, at udgiftsrammen kan korrigeres for udgifter som følge af en tilførsel af nye opgaver.

Udvalget ønsker endvidere at fremhæve, at der efter lovforslaget fortsat vil være mulighed for, at overenskomstparterne kan forhandle om indpasning af nye ydelser og moderniseringer af ydelsesstrukturen i speciallægepraksis. Der er således sikret mulighed for en fortsat udvikling af området, i det omfang de sundhedsfaglige og økonomiske forudsætninger herfor er til stede.«

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 131 stemmer (S, KF, V, SF, RV, CD, FP, KRF, VS og Arne Bjerregaard (UP)).
Partiernes ordførere
Henning Rasmussen (S), Karen Højte Jensen (KF), Elsebeth Kock-Petersen (V), Asbjørn Agerschou (SF), Ole Vig Jensen (RV), Arne Melchior (CD), Helge Dohrmann (FP) og Steen Tinning (VS)