Luk

Luk
Luk

Luk

L 164 Forslag til lov om kontrol med våbentransporter.

Samling: 1990-91 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Retsudvalget (REU).

Lovforslaget havde til formål at indføre en godkendelsesordning for transport af våben og krigsmateriel mellem tredjelande, når transporten foregik på danske skibe og luftfartøjer registreret i Danmark. Justitsministerens tilladelse skulle således i almindelighed indhentes, før en sådan transport mellem tredjelande kunne finde sted. Ifølge lovforslaget ville justitsministeren i almindelighed ikke kunne give tilladelse til våbentransport på danske skibe og luftfartøjer til stater, der betragtes som krigsførende, eller til konfliktområder.

Lovforslaget var oprindelig udarbejdet af justitsministeren til opfyldelse af en folketingsbeslutning af 19. maj 1987 om produktion og eksport af krigsmateriel. Folketingsbeslutningen pålagde regeringen at fremsætte forslag til lov om forbud mod våbentransporter. Se omtalen heraf i Årbog & Registre 1986-87, side 255.

Lovforslaget er en genfremsættelse af L 203 i folketingsåret 1988-89. Se omtalen i Folketingets Årbog & Registre 1988-89, side 161.
Partiernes ordførere
Frank Jensen (S), Filt Jensen (V), Helge Adam Møller (KF), Pernille Frahm (SF), Tom Behnke (FP), Niels Helveg Petersen (RV) og Flemming Kofod-Svendsen (KrF)