Luk

Luk
Luk

Luk

B 43 Forslag til folketingsbeslutning om ligestilling og ligebehandling af handicappede med andre borgere.

Af: Socialminister Else Winther Andersen (V)
Samling: 1992-93
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Efter 1. beh henvist til Socialudvalget (SOU).

Ved folketingsbeslutningen henstiller Folketinget til alle statslige og kommunale myndigheder samt private virksomheder, at de efterlever princippet om ligestilling og ligebehandling af hanciccappede.

Videre skal de tage hensyn til handicappedes behov i forbindelse med forberedelse af beslutninger, hvor hensyntagen overhovedet kan komme på tale.

Folketinget henstiller til regeringen, at der under Det Sociale Handicapråd bliver oprettet en enhed, der kan tilbyde den nødvendige ekspertbistand.

Endelig anmoder Folketinget Folketingets Ombudsmand om at følge udviklingen i ligebehandlingen og eventuelt meddele påtale inden for embedets kompetenceområde.

Det fremgik af bemærkningerne til forslaget, at regeringen fandt det vigtigt at give et utvetydigt politisk signal til alle, og at der er et system, der kan påtale en udvikling i den gale retning.

Beslutningsforslaget vedtaget enstemmigt med 112 stemmer (S, KF, V, SF, FP, CD, RV og KRF).
Partiernes ordførere
Jytte Hilden (S), Eva Kjer Hansen (V), Grethe Fenger Møller (KF), Hanne Thanning Jacobsen (SF), Tom Behnke (FP), Lone Dybkjær (RV), Bente Juncker (CD) og Inger Stilling Pedersen (KrF)