Luk

Luk
Luk

Luk

B 123 Forslag til folketingsbeslutning om udsættelse af stillingtagen til planen for en styrkelse af Folketingets arbejde.

Samling: 1994-95
Status: 2. behandlet/Forkastet
Efter 1. beh henvist til Udvalget for Forretningsordenen (UFO).

Ifølge beslutningsforslaget skulle Folketinget udskyde den endelige stillingtagen til planen for en styrkelse af Folketingets arbejde, til de lokalemæssige forudsætninger for planens gennemførelse var afklaret.

Et flertal i Udvalget for Forretningsordenen tilsluttede sig den 30, maj 1995 indstillingerne fra Folketingets formand vedrørende planen for en styrkelse af Folketingets arbejde (Olsen-planen).

Det fremgik af bemærkningerne, at planen havde meget betydelige økonomiske konsekvenser, herunder at Folketinget skulle overtage Landbrugs- og Fiskeriministeriets bygninger til brug for sin administration og dele af pressen, hvilket ifølge forslagsstillerne ville få uheldige virkninger for det daglige arbejde i Folketinget.

Det fremgik endvidere af bemærkningerne, at det indgik i planens mere langsigtede lokalemæssige konsekvenser, at der skulle bygges et nyt Rigsarkiv, hvilket ville medføre bygningsmæssige investeringer i størrelsesordenen 0,7-1 mia. kr. Dette var ifølge forslagsstillerne en særlig saglig årsag til at forhandle sagen i Folketingssalen.

Beslutningsforslaget forkastet, idet 50 (V, KF og FP) stemte for, 66 (S, SF, RV og EL) imod.
Partiernes ordførere
Pia Gjellerup (S), Christian Mejdahl (V), Henning Grove (KF), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Kim Behnke (FP), Jørgen Estrup (RV), Frank Aaen (EL) og Arne Melchior (CD)