Luk

Luk
Luk

Luk

L 215 Forslag til lov om ændring af lov om forsikringsvirksomhed, lov om banker og sparekasser m.v., realkreditloven og lov om fondsmæglerselskaber.

(Kapitalkrav og ledelsesbestemmelser).

Af: Økonomiminister Marianne Jelved (RV)
Samling: 1998-99
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven har to hovedformål, dels at indføre krav om minimumskapital til holdingselskaber i finansielle koncerner samt mulighed for at fastsætte engagementsgrænser for en finansiel koncern, dels at indføre mulighed for, at direktører i finansielle virksomheder under tilsyn af Finanstilsynet kan være direktører i et moderselskab, hvor dette udelukkende eller hovedsagelig ejer kapitalandele i finansielle virksomheder.

Ifølge bemærkningerne til lovforslaget var hensigten at undgå, at koncernopbygningen spiller en rolle for, hvordan tilsynsreglerne finder anvendelse på holdingselskaber. Indførelsen af muligheden for at være direktør i et holdingselskab, som udelukkende eller hovedsagelig ejer kapitalandele i finansielle virksomheder, og fastsættelsen af kapitalkrav til disse holdingselskaber var ifølge bemærkningerne et første skridt i retning af indførelse af et egentligt tilsyn med holdingselskaber i finansielle koncerner.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 96 stemmer.
Partiernes ordførere
Frode Sørensen (S), Pia Larsen (V), Pernille Sams (KF), Villy Søvndal (SF), Egil Møller (DF), Morten Helveg Petersen (RV), Sonja Albrink (CD), Frank Aaen (EL), Ole M. Nielsen (KrF) og Christian Jensen (FP)