Luk

Luk
Luk

Luk

L 105 Forslag til lov om erhvervsservice.

Af: Erhvervsminister Pia Gjellerup (S)
Samling: 1999-00
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Med loven indføres en godkendelsesordning for erhvervsserviceleverandører. For at blive godkendt som erhvervsserviceleverandør skal en virksomhed opfylde betingelser vedrørende bl.a. forsikring og solvens og skal som minumum kunne udføre lønadministration og finansbogholderi for deres kunder.

Loven indeholder samtidig bestemmelser om en erhvervsservicepulje, hvor små virksomheder kan få dækket op til 80 pct. af deres IT-udgifter i forbindelse med overgang til at modtage erhvervsservice. Tilskuddet er dog betinget af, at erhvervsserviceleverandøren benytter sig af elektronisk indberetning til det offentlige.

Ifølge lovforslagets bemærkninger var formålet med en godkendelsesordning at skabe gennemsigtighed i og kvalitet og tillid på markedet for erhvervsservice. Erhvervsservicepuljen havde til formål at mindske barrierne for små virksomheder i forbindelse med overgang til at modtage erhvervsservice.

Lovforslaget fik sin endelige udformning efter vedtagelse af ændringsforslag fra erhvervsministeren, der gik ud på at frafalde kravet om, at erhvervsserviceleverandører som betingelse for godkendelse skulle benytte sig af elektroniske indberetninger til det offentlige.

Lovforslaget havde forbindelse til finansloven, idet der på finansloven blev afsat 150 mio. kr. i årene 2000-2002 til erhvervsservicepuljen.

Lovforslaget vedtaget med 62 stemmer (S, SF, CD, RV og EL) mod 50 (V, KF, DF, KRF, FRI og Frank Dahlgaard (UP)).
Partiernes ordførere
Frode Sørensen (S), Kim Andersen (V), Egil Møller (DF), Ole Sohn (SF), Pernille Sams (KF), Morten Helveg Petersen (RV), Sonja Albrink (CD), Frank Aaen (EL), Ole M. Nielsen (KrF) og Tom Behnke (FRI)