Luk

Luk
Luk

Luk

L 159 Forslag til lov om ændring af lov om beskyttelse af havmiljøet og lov om sikkerhed til søs.

(Administrative bøder for ulovlig udtømning af olie, manglende eller mangelfuld førelse af olie-, last- og affaldsjournal, administrativ tilbageholdelse og skærpede bøder).

Af: Miljø- og energiminister Svend Auken (S)
Samling: 1999-00
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven indfører hjemmel til at afslutte en olieforureningssag med administrative bøder for ulovlig udtømning af olie og for manglende eller mangelfuld førelse af olie-, last- og affaldsjournaler. Loven giver endvidere mulighed for at kunne tilbageholde et skib til sikring af bødekrav og sagsomkostninger m.v., indtil sikkerhed er stillet.

Miljø- og Planlægningsudvalget afgav den 26. juni 1998 en beretning om olieforureninger i de danske farvande. Parallelt hermed nedsatte miljø- og energiministeren en tværministeriel arbejdsgruppe.

Det fremgik af bemærkningerne, at lovforslaget var i overensstemmelse med arbejdsgruppens afsluttende rapport fra efteråret 1999.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 100 stemmer.
Partiernes ordførere
Niels Bloch Jespersen (S), Hans Christian Schmidt (V), Svend Aage Fauerholdt (DF), Henriette Kjær (KF), Anders Samuelsen (RV), Ebbe Kalnæs (CD), Jette Gottlieb (EL) og Ole M. Nielsen (KrF)