Luk

Luk
Luk

Luk

B 109 Forslag til folketingsbeslutning om nedsættelse af en udviklingskommission.

Samling: 2003-04
Status: 2. behandlet/Forkastet
Efter 1. beh. henvist til Udenrigsudvalget (URU).

Ifølge beslutningsforslaget skulle regeringen nedsætte en kommission, der skulle gennemgå principperne for den danske bistand til udviklingslandene med henblik på at klarlægge, hvorledes Danmark bedst kunne bidrage til udviklingslandenes udvikling.

Det fremgik af bemærkningerne til beslutningsforslaget, at forslagsstillerne ønskede nedsat en bredt sammensat udviklingskommission, der skulle komme med tilbundsgående overvejelser om dansk ulandsbistand generelt og herudover overveje nye temaer og tendenser inden for udviklingsbistanden.

Forslagsstillerne ønskede, at disse overvejelser skulle danne udgangspunkt for den kommende strategi og den femårsplan for dansk udviklingsbistand, som skal komme i 2008.

Forslagsstillerne påpegede desuden, at sidste gang Danmark havde haft et udvalg til at gennemgå principperne for bistanden til udviklingslandene var i 1980-1982.

Beslutningsforslaget forkastet, idet 45 (S, SF, RV, EL og KD) stemte for, 53 (V, DF og KF) imod.
Partiernes ordførere
Troels Lund Poulsen (V), Jeppe Kofod (S), Per Dalgaard (DF), Carina Christensen (KF), Anne Grete Holmsgaard (SF), Morten Helveg Petersen (RV), Keld Albrechtsen (EL) og Jann Sjursen (KD)